| gurlZ_SisNbrO |™
~ LOve iS nOt EaSy LiKe The LoVe's StOry In NoVeL ~ ~ LiFe is Not EaSy LiKe tHe MoViE ~

Alhamdulillah, I'm getting MARRIED

9:11 PM
Alhamdulillah, syukur sngat2. Hbungan yg hampir mnjangkau 3 thn kini akn kmi akhiri dgn ikatan yg sah. 3 thn kapel n 3 bln brtunang akhirnya pd bln Mac akn dlngsungkn mjlis prkhwinan kmi. Semua ni xkn trjdi tnpa keizinan dr Illahi. Aku brhrap sngt prncangn mjlis akn brjln lncar sprti yg kmi rncangkn.

"Ya Allah, kepadaMu kmi memohon dan meminta, tiada yg lain melainkn Engkau. Berkatilah mjlisku ini, peliharalah hbungn kami ini shingga ke akhir hyat kmi. Smoga mjlis kmi ini dilimpahi dngn rahmatMu...Aminnnn"

Our Sweet Moment on 24 March 2013
Alhamdulillah....
Read On 5 comments

Blogku dh lma membeku...

10:31 AM
Lma x post entri..x de idea nk citer...
Read On 0 comments

~Akhirnye, pada 28 Julai 2011 aku bergelar Graduan UPSI...

12:21 PM
Alhamdulillah, tamat sudah pengajian aku d UPSI selama 4 thn.. Ini adalah hari penganugerahan Ijazah Sarjana Muda aku...I like it...


28 Julai 2011 pd sesi pagi, aku di anugerahkan Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Matematik) dengan Kepujian oleh Pro-canselor UPSI dengan disaksikan oleh kedua-dua ma abah kesayangan aku.

Hepi sangat ma abah ada sama n jgak kekasih hati ikt serta p kt konvo aku. Rela dtg dr Jerteh semata-mata utk aku...


I Really Like It & Love It...^-^




Read On 0 comments

~Alhamdulillah....pengajian aku tamat sepenuhnya

3:02 PM
Yea...gembira aku tngok kt slip exam. 'Tamat pengajian'. "Layak menerima Ijazah Sarjana Muda Pendidikan"....inilah yg aku tunggu selama ni, dpatkn degree. 26 - 30 Julai 2011, minggu Konvokesyen ke-13 d UPSI. Aku hepi sbb papa ikt sama masa aku konvo n jgak famili aku pn ikt p sama.

Yg paling best, dpt jupe mmber sama-sama brjuang slama 4 thn utk dpatkan degree. Aku ingtkan aku trpisah dah nga mmber rpat sbb ingt aku kna extend sbb sakit ari tuh. Tp Alhamdulillah, aku dpt trus belajar sehinggalah aku tamat praktikal 19 Mei 2011. Cuma skrang, duk umah jd penganggur terhormat. Yang paling best, sebulan dpat pose kt umah...yahooo.

K la, ini entri wk kali ni. Next time lak kalu ada cerita untuk d share. Have a nice day...=)
Read On 0 comments

~Alhamdulillah....

9:35 AM
Akhirnya, pengajian aku untk dpatkn degree pendidikan matematik dh menghampiri penghujungnya. Tinggal 2 ari je lagi utk aku habiskn praktikal d SMK Kota, Kota Bharu. Lpah tu, tunggu masa utk konvo (jika praktikal lulus..mitak2 aku lulus nati leh konvo n posting utk kerja sbg cikgu matematik...aminnnnnnnn).

Kalu x de msalah, lam minggu 25 - 30 Julai 2011 aku akn graduate brsama dngn member2 aku...tehah, aida, yusra, timah, pipah, salwa, liza n mmber2 yg lain... Alhamdulullah, 4 thn sudh aku duk kt UPSI, cm2 yg aku alami. Paling menyedihkan, sakit yg hmpir membahayakn nyawa aku.

Hampir 2 thn jgak aku nga Mr Lie. Praktikal dkat umah lg mrapatkn kami sbb leh jumpa sokmo, siap jaln2 nga bakal mak mertua agi tuu...hehehe. Alhamdulillah, aku d trima baik oleh mek, leh bermesra, rapat n leh manja2 agi tuuuu...heeee.

K la, tamat sudh crita utk kali ni. Tunggu mood rajin lain kali lak. Tata...


Read On 0 comments

~Huhuhu....

9:23 PM
Wahhhhhhhhhhhhhh.......dh lama x aktif blog. X de mase n jgak x de crite nk d tulih. Praktikal tinggal 6 minggu agi dah, lph tu menganggur kat umah, konvo n ada rezeki dpt posting mengajar. X sabar nk kje sbb nk duit gaji phtu nk smpn nk beli brang yg di idam2kan.. Insyallah...moga termakbul.

Mlas nk smbung citer. Next time lak kalu rajin. Bye2....
Read On 0 comments

~Alhamdulillah, tmat sudah segala2nya...

9:42 AM

Semalam, 3 Disember 2010 adlh last day aku hdapi exam d UPSI...2 paper aku tmpuhi semalam. Sem ni adlh sem akhir aku kt cni, lpah ni aku blik praktikal kt Klate.. Insyallah kalu x de msalah, aku dtg pd Hari Konvokesyen thn 2011..

Alhamdulillah, brjaya aku tmatkan tempoh pnagajian selama hmpir 3 thn 1/2 kt cni. Banyk saat manis n masam @ pahit kt cni. Paling xkn dlupakn, kwn2 yg syok masyuk nga aku, gen 1 kpala...huhu...i'm gonna be miss them a lot.

Jap je dh final sem, dlu bkn main lama duk kira lpah satu sem, ada lg sem.. Sekarang, saat kritikal yg prlu lalui adlh saat praktikal...no final, brgntung pd ilmu yg aku blajr d praktikkan dlm blik drjh. Takut gak sero, almklum la aku ni not a future perfect teacher. Dh ler kna ngajr kut English, msalhnye English aku broken thap cipan...huhuhu. Paling teruk, kelncaran speaking aku either Malay @ English (of course ler broken English la beb..) pd klajuan thap mksimum. Entah boleh ke tak aku ni nk ngajar. Risau gak tkut students x pham sepatah hram pn sbb ckp cpat ngat...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Huhuhu...wlau pe2 pn, kna gak brusaha...last prjuangan untk degree. Insyallah, kalu ada rzeki lg aku nk smbung lg...x best ngajr bdak, naye kt bdak x fhm pe yg aku ajar...huhuhu..nati jd kes aniaya scara x sngaja lak...

Paling aku tkut, duit blnja..almklum la kalu dh blik tmpat sndri phtu praktikl lak dkat bndar especially psar borong Wakaf Che Yeh tu, abes la duit aku...mengalir laju cm alirn sungai..fuhhh...x smpai ujung prktikal, konfem poket kring ler...uwaaaaa. Tp yg best, tiap2 minggu leh blik umah..yea3..!!!

Well, sgala2nya ada kbaikn n kburukan...yg pling masyuk, dpt jupe nga Papa pn mudah...ni kna tunggu cuti sem bru dpt jupe. Kali ni snang, ujung minggu leh jupe kalu x de hal..kan3..heeeee

K la, last entri utk sem ni. Sem dpan la plop bru aku tulis cter bru. E2 pn kalu ada yg mnarik n aku rjin nk taip.. Bye2...Tata2...
Read On 0 comments

About Me

My photo
PasIR pUTeh, QeLaTe, Malaysia
NotHIng SPeCiaL As A StuDeNt, LiFE FULl With ASSigNmENT AnD LectUr..

Online Status

Shoutbox


ShoutMix chat widget
Add to Technorati Favorites

Link Me Back

Blog Archive

| gurlZ_SisNbrO |™

Feed

| gurlZ_SisNbrO |™