| gurlZ_SisNbrO |™
~ LOve iS nOt EaSy LiKe The LoVe's StOry In NoVeL ~ ~ LiFe is Not EaSy LiKe tHe MoViE ~

~ DonT kNow WhaT 2 Say...

11:16 AM
X sabar nk blik umah. Napok gayanye aku hanye dang 2 ari jerk puasa kat umah. Huhuhu....sedey nya. Dah la aku balik mlm kamis, sapa lak pagi jumaat. Mane dang nak kuar dah. Aku punya kasut raye x de lagi.......ksian kat aku. Ma x sempat nk p bli. Nak kuar lak, konfem abah x bagi, nati sush nk balik. Maklum la, 2 ari nk raye msti sibuk n bzi, jln rye msti jam. Nak sruh Orang 2 g ambik lak, aku plop yang takut abah marah...Ntah ler, agknye bagi abah umo 22 thn x sesuai lg kut nk brcinta.

Hmmm...so, i dont know what to say. Nati la. Ajatnye, aku nk kuar jgak ari jumaat tu. Pi cari kasut raye. Aku x kire, adik2 suma dah ada. Aku jerk yg x de lagi kasut raya. Dah tu, tdung raye pn aku x bli lagi. Uwaaaaaaaaa......mne dang..!!!
Read On 0 comments

~ Huhuhu...Sdey Dianiaya

10:15 AM
X abis2 lg kes aku ni. Sape la yg sapa ati upload pic aku tnpa izin aku, dh 2 p ltak lak tjuk bkan2. Ingt aku ni puan murahn ke pe ah?? Aku mitak ngat kt org yg wk naye kt aku 2, kna xciden phtu lumpuh seumur idup. Suka ati je main nga maruah n nama org. Biar dia rasa mnderita sama sprti aku mnderita trima panggiln mistri dr org2 yg aku x tau pe niat cri aku. X tau nk ckap pe, ntah ada yg sngaja nk main2 nga aku @ ada yg sngja nk cri kshihan crita x btul yg di reka oleh org x brhati perut.

Sakitnye ati aku....Allah sj yg tau rasa skit nye di aniaya org. Memalukn org mcm ni, ingt dpt phala la ek?? Kalu org yg yg wk jhat tu org muslim, x gne la pose sbulan, wk naye org tp duk puasa. Cm org munafik je, ngaku beriman tp dalm ati jhanam. Baik la sngt org tu, bg keje kat Atiq sblh kiri catat kgiatn ye.

Kalu la aku tau sapa org tu, aku sman malu baru tau. 1 Malaysia knal aku dngn crita yg x btul. Ya Allah, brikn lah aku kesabrn lam hadapi masalah ni. Beri aku kesabaran jngn sapa aku tngking n jerkah kt org yg aku x knal duk cari aku, duk kol aku. Aminnnn...

Read On 2 comments

~ Salam RamadhAn

3:41 PM
Ari ni ari kdua pose. Kesihatan aku lak, makin x brape nk baik. X sbar aku nk p ambik rizat ujian darah. Arap2, rizat tuh aku dpat negatif. Tekak aku makin ari makin kuat trasa bengkak. Aku takut ler kna thyroid je. Tp ma aku ckp, nyakit tu ada kaitn nga fam history. Lam fam aku, x de lg org yg ada nyakit tu. Arap2 nye, aku pn x kna jgak ler.

So, smpna bulan Ramadahan, aku ucapkan selamt brpuasa kpda diri aku sendri, fam aku, roomate housemate aku, my fren n anyone ler.

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK
Read On 2 comments

~ 1st ExpErienCE...

9:03 AM
Bila sembang sal 1st experience, mesti bnyak citer ler. Sama la ngan aku. 1st time naik bot nk p Pulau Besar kt Qelate ler, kt mane lg. Aku p sama sbb nk naik bot punyer pasal (nk cri experience la katekan). Pulau tu, aku pn x tau besar ngat ke cam nama yer. Yang aku tau, pulau tu ltak muka kuala pata ( main hentam je la, sbb x soheh tu pun org2 tue yg cakap). Aku ni sbnarnye, fobia ngan kdlaman air, sbb 1st experience aku jgak jatuh lam tlaga (kira lasak jgak la aku mase kecik2, nk jd pnyelam la knon p trjun tlaga sib baik panje lg umo aku, kalu x jasad aku nga tlaga blake umah pak sdara aku skali kna timbus)

So, 29 Mei 2009, aku mncatat sejarah (mklum la x nah naik bot sapa abah aku pn gelakkan aku) naik bot 1st time p blarok spupu aku. Abg mak ju aku 2, p cari org pulau, aku srh adik ye cari org gunung (sbb kg aku dh nama Bukit Tanah, kg spupu aku pulop Nama kg Bintang). Rama jgak ler yg p smata2 nk naik bot. Xcited jgak la.

Yg lg mnarik, lpah blarok nk blik umah, mase 2 paras air dh surut. Bot bsar yg aku ngn fam aku naik trsekat. Fuh..mncabar giler trpaksa exchange bot tngah2 sungai (padahal kalu trun lam air, x dalm mane pn, stakat paras pinggang jerk, kami x trun sbb x nak basah). Ma aku trjerit2 tkut, abah jerkah, trus diam (mklum ler mlut bsing wk malu jerk. Aku pn trgelak). Bila dh sapa kt jeti, aku plop wk malu lompat trun lpah 2..bedebuk!! huhu..aku jtuh ats pasir. Abah ckap, 2 la srh buka sandal tp dgil, wk aksi superman la plop (hehe...aku sengih cm kerang busuk, sbb malu, Org yg trtngok aksi aku, trus gelak, aku wk derk je la).

Lpah 2, kiteorg trus balik.E2 la pngalamn aku naik bot. Kire brani jgak la wlaupn fobia nga air dlam. Blik umah, spupu asyik duk gelak kt aku sbb aksi aku. Dh nasib la. Malang x brbau.

The End......

Read On 2 comments

~ Dont knOW

3:26 PM
X de pe yg aku nk 2lih kt cni. X de brita hangt stkt ni, cuma brita pnasnye kes H1N1 je la. Suma org duk bisik2 oyap maybe u akn cuti sem awal. Kesahihan x dpt nk dipastikn. Kalu leh la, x jd la. Bnyk bnda jd kuca-barai. Assignment aku pn dh btrabur. Due date dh brubah.

Aku pn dh x bape nk btul. Malm ni ada kuiz stat, dang lg aku duk mrapu kt blog ni...huhuhu. K la, next time la aku 2lih cite (2pn kalu ada cite). TATAAAAAAAAAAAA....
Read On 5 comments
Read On 1 comments
Read On 0 comments
Read On 0 comments

About Me

My photo
PasIR pUTeh, QeLaTe, Malaysia
NotHIng SPeCiaL As A StuDeNt, LiFE FULl With ASSigNmENT AnD LectUr..

Online Status

Shoutbox


ShoutMix chat widget
Add to Technorati Favorites

Link Me Back

Blog Archive

| gurlZ_SisNbrO |™

Feed

| gurlZ_SisNbrO |™